YUVA
Beach Bar

LOCATION & HOURS

Str. Falezei 7

VAMA VECHE, ROMANIA

 

OPEN 24H

RESERVATIONS

+40723205959

March 28, 2017

March 24, 2017

March 22, 2017

March 20, 2017

Please reload

Recent Posts

YUVA: povestea

March 28, 2017

1/8
Please reload

Featured Posts

5 cocktailuri racoritoare cu gin

March 9, 2017

          Stramosul ginului este o potiune din ienupar care se vindea in farmaciile din Olanda. Descoperit de soldatii englezi in timpul Razboiului Olandez de independenta, el a fost numit la vremea respectiva “Curajul olandez” (Dutch courage), pentru ca le dadea curaj in lupta. De atunci a ramas o bautura populara mai ales in Olanda si in tarile anglo saxone.

 


          Numele de gin vine de la cuvantul “jenever” (ienupar, in olandeza). In secolul al 18-lea devenise o bautura mai bine vanduta decat berea in Anglia, doar londonezii consumand cam 50 de milioane de litri pe an. Ginul a ajuns in America o data cu primii colonisti. Fiind un alcool simplu de produs, el era facut in mai toate gospodariile, de unde si expresia “bathtub gin” (bautura facuta in casa, ad literam “in cada”). Astazi este folosit mai degraba in cocktailuri in combinatie cu ingrediente care sa-i mai domoleasca aroma puternica de ierburi – de pilda apa tonica sau vermutul.

 

          Tipuri de gin:

 

  • London Dry Gin – cel mai intalnit, folosit in majoritatea cocktailurilor pe baza de ginOld Tom gin, Plymouth gin, Sloe gin – versiuni mai dulci sau mai aromate, care se pot bea si nemixate
     

  • Dutch Gin sau Jenever – ginul original, care poate fi baut simplu si este facut dupa un procedeu de distilare asemanator whisky-ului. Ginul olandez este fie alb si mai light, fie auriu si aromat, dupa ce a fost pus la invechit in butoaie de stejar.


​Dar iata cocktailuri cu gin pe care vi le-am promis si combinatiile care se potrivesc de minune cu caldurile pe care le induram vara, la mal de mare:

 

  • Gin sling – este un cocktail foarte popular in Anglia si foarte simplu de facut. La doua parti de gin adaugi o parte zeama de lamaie, 1 parte sirop de zahar, miere sau sirop de agave si cateva picaturi de bitter de portocale, Campari sau Angostura. Toate ingredientele se amesteca intr-un vas apoi se toarna in pahare umplute pe jumatate cu gheata.

  • Gin gimlet – este bautura preferata a detectivului Marlowe din romanele politiste ale lui Raymond Chandler. Reteta este foarte simpla: la o parte de gin pui o parte sirop de lime. Amesteci si bei cu multa gheata.
     

  • Limonada Devon – la o parte de gin pui o jumatate de parte de lichior de soc, 3 parti apa minerala si o crenguta de menta. Ingredientele sunt amestecate bine apoi sunt puse intr-un pahar cu cateva cuburi de gheata.
     

  • Raspberry Hound – este o versiune a clasicului Bloodhound (care se face cu capsuni), dar mie mi se pare ca zmeura da mai multa savoare ginului. Reteta este simpla: 25 ml vermut dulce, 25 ml vermut sec, 75 ml gin si 6 zmeure coapte. Din aceste cantitati veti obtine doua pahare de bautura. Vermuturile si ginul sunt puse intr-un shaker si amestecate bine. Apoi sunt adaugate fructele si pisate usor in amestec cu un pisalog sau cu dosul unei linguri. Apoi se adauga cuburile de gheata si iar se agita shakerul bine.
     

  • Gin cu apa de trandafiri – peste 50 de ml de gin pune zeama de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita de zahar pudra, o lingurita de apa de trandafiri si apa minerala. Primele ingrediente sunt amestecate bine in pahar pana se topeste zaharul, apoi se adauga gheata si apa minerala.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now