YUVA
Beach Bar

LOCATION & HOURS

Str. Falezei 7

VAMA VECHE, ROMANIA

 

OPEN 24H

RESERVATIONS

+40723205959

March 28, 2017

March 24, 2017

March 22, 2017

March 20, 2017

Please reload

Recent Posts

YUVA: povestea

March 28, 2017

1/8
Please reload

Featured Posts

YUVA: povestea

March 28, 2017

 

Multa lume s-a indragostit de YUVA la prima vedere. Locul plin de oameni buni din Vama Veche s-a nascut din ambitia a trei prieteni: Silviu, George si Adrian, daca e sa-i enumeram dupa cum sunt asezati in fotografia acestui articol. De la idee pana la reusita a fost insa necesara parcurgerea unui drum deloc lipsit de emotii. Un "drum" a carui poveste ne-am gandit sa v-o prezentam astazi. 

In primul rand spuneti-ne cum de viata v-a adus impreuna...

Adrian: Cred ca povestea noastra incepe undeva prin 2004, la Costinesti. Meritul a fost al patronului de la Mega-Discoteca Tineretului, care a adunat mai multi barmani pentru a-i face un meniu si pentru a lucra acolo o vara. 


George: Acolo ne-am cunoscut, acolo ne-am imprietenit. Cam de atunci a inceput totul. Am stat in aceeasi camera, am muncit toata vara, ne-am inteles foarte bine.


Silviu: Eu l-am cunoscut initial pe George, la Amphora. Eu eram client, el - manager si am descoperit ca avem gusturi si pareri comune. Asa ca am ajuns sa ne imprietenim, iar, ulterior, prin George, l-am cunoscut si pe Adi.

 

Adrian: Dupa episodul asta de la Discoteca Tineretului am lucrat impreuna la Spice impreuna apoi drumul meu s-a despartit de cel al lui George. Eu am plecat de la Spice pentru ca mi-a nascut sotia, George si-a deschis o cafenea.


George: Apoi Adrian si-a deschis Clock's, eu am inchis cafeneaua si am ajuns apoi manager la Amphora, in 2012, stand acolo patru ani, pana in 2015.


Adrian: Cert e ca ne-am reintalnit intr-un moment prost pentru amandoi. Eu am fost nevoit sa inchid Clock's din cauza problemelor de securitate seismica pe care le avea cladirea, George plecase de la Amphora. Nu aveam bani nici eu, nici el. Asa ca am pornit un mic proiect, primul nostru proiect impreuna: Kafein, un coffee shop in zona Cotroceni. Insa, in ciuda sufletului pus acolo, simteam ca nu e... suficient. 

 

George: Ne era dor amandurora de mare si de un proiect mai complex decat un banal coffee-shop. Atunci ne-am adus aminte si de ce ne zicea Silviu, cu un an inainte.

 

Silviu: Da, in 2015 vorbeam toti 3 si am zis ca mi-as dori sa avem un beach-bar. Un loc al nostru, gandit si construit dupa gusturile noastre si unde visam sa aducem oameni la fel ca noi. Sa fie o atmosfera extrem de prietenoasa si sa fie multe plante in jur.

 

"Noi nu concuram cu nimeni.
Singura noastra concurenta e reprezentata de noi insine.
Ne dorim sa fim mereu mai buni
decat am fost cu o zi inainte sau cu un an inainte."

 

George: Am pus mana pe telefon si am inceput sa ne interesam daca e vreun spatiu disponibil in Vama Veche. Intamplarea a facut sa auzim ca spatiul de sub Corsarul e liber. Nici nu mai retinem cine ne-a zis, dar important e ca am ajuns toti la concluzia ca e cel mai bun spatiu de luat din toata Vama.


Adrian: Era in buza marii si stiam energia locului, stiam ce putem face noi din acel loc. Mereu treceam pe acolo in periplurile noastre prin Vama si mereu ziceam ca nu e exploatata la maxim locatia.


V-a speriat faptul ca erati lipiti de Amphora, un potential concurent pentru voi?
Adrian: Nu. Ne-a speriat faptul ca nu era absolut nimic in locul ala, in afara de o remorca de gunoi. Noi stiam ca daca faci corect un loc, la un moment dat vei avea rezultate. In plus, pe noi nu ne intereseaza concurenta, pentru ca noi nu concuram cu nimeni. Singura noastra concurenta e reprezentata de noi insine. Ne dorim sa fim mereu mai buni decat am fost cu o zi inainte sau cu un an inainte.

 

Munca pe branci si pauze umplute cu salam mancat de pe ziar

 

Cand ati ajuns anul trecut la mare?
George: Pe 6 aprilie, atunci am pus pe Facebook si prima noastra poza de acolo.

Adrian: Era doar nisip gol, peste care noi am inceput sa punem ruleta si sa creionam cam ce am vrea sa facem, pentru ca nu aveam nimic in minte.

 

George: Practic am schitat pe nisip, cu piciorul, barul, la scara de 1:1. Am stat zi-lumina acolo, am mancat salam pe ziar, am baut cafea in pahar de plastic si am muncit. Am taiat scanduri, am batut cuie, am vopsit etc. 

Adrian: Sa fie clar: am mancat salam pe ziar pentru ca nici nu prea aveai multe alternative. Vama e un sat in extra-sezon. Pe 6 aprilie nu era deschis niciun restaurant, asa ca alternativa era sa luam mancare de la supermarket. In plus, nu mai pierdeam timpul cu deplasarea la restaurant. Mancam la locul de munca. 

De unde ideea cu numele YUVA?

George: Sincer, initial, voiam sa-i zicem CUIB. Numai ca, atunci cand am fost sa inscriem denumirea la OSIM am aflat ca mai exista doua localuri cu acest nume: "La Cuib" in Iasi si "Cuib", in Sinaia. Asa ca a trebuit sa ne reorientam. 

Acum e o moda sa-ti pui nume de club/bar format din patru litere... Loft, Nuba, Lugo, Seva etc. Asta ati avut si voi in minte cand v-ati gandit la Cuib si, mai apoi, la Yuva?
Adrian: Nu. Ne doream sa fie un nume scurt, penetrant si usor de retinut. Si ne-a ajutat un angajat de la coffee-shop-ul nostru, Kaffein, Andrei. El, fiind pe jumatate turc, ne-a zis ca la "cuib", in limba turca, se traduce "YUVA". Ne-am interesat si noi, am vazut ca poate insemna si "camin", "asezamant", "loc cu oameni buni", deci practic era in ton cu denumirea pe care noi am fi vrut-o in romana. Ne-am gandit vreo 3 zile si am decis ca YUVA e alegerea. 

Acum, dupa un an reusit, credeti ca era o alegere mai buna "Cuib"?
Silviu: Nu, sub nicio forma. E minunat cum s-a nascut si a crescut acest loc sub numele de Yuva, astfel incat nici nu ne imaginam acum ca s-ar fi putut numi altfel.

Cum a ajuns un pian din Ardeal unul dintre simbolurile YUVA

 

Si, dupa aproape o luna de munca, a venit si deschiderea oficiala, pe 1 Mai. Ce a fost de 1 Mai 2016 la Yuva?

Adrian: Nici nu mai tinem minte foarte bine. Stim ca a fost foarte frig.


George: A fost foarte frig si a fost... Pastele. 


Adrian: Oamenii din jurul nostru, care aveau afaceri de mai mult timp in Vama, ne-au zis ca a fost cel mai prost 1 Mai din ultimii 10 ani. Pentru noi a fost insa fascinant ca am reusit sa punem niste bani in banca. 

George: Si atunci ne-am zis "bai, daca asa e cand e prost, inseamna ca suntem pe drumul cel bun". Noi am avut o satisfactie foarte mare dupa 1 Mai: am reusit sa ramanem cu niste bani. Nu multi, dar nu am iesit pe minus. 


Adrian: In plus, oamenii care s-au perindat pe acolo ne-au oferit un feedback foarte bun, iar asta ne-a facut sa prindem incredere in noi. Cred ca asta a fost, de fapt, cel mai mare castig al weekendului de 1 Mai: ne-a dat incredere ca suntem pe drumul cel bun.

 

Cand a aparut pianul pe plaja?
George: Pianul a aparut dintr-o pura intamplare. Cautam un element pe care sa-l punem pe plaja si care sa devina distinctiv. Asa ca scrollam pe OLX si ne-a sarit in ochi pianul asta, care a fost mai scump sa fie transportat decat sa fie cumparat. El a costat vreo 600 de lei, iar transportul a fost vreo 800, l-am adus de pe la Alba Iulia.

Va fi si anul asta pe plaja?
Adrian: Desigur, e pus la conservat. Il reconditionam dupa sezonul trecut, in care a batut vantul, nisipul si ploaia in el, si va va astepta iar vesel pe plaja, in fata la YUVA. Asta, pe langa alte surprize pe care vi le-am pregatit si pe care le veti descoperi pe 28 aprilie, cand deschidem sezonul. 

 

"Este foarte trist ca lumea a ajuns sa nu mai danseze in cluburi!"

 

Ce nu v-a placut la Vama Veche anul trecut?
George: Ca e inca mizerie in unele locuri. Fapt care, se pare, ca de anul asta va fi reglementat, noul primar dandu-ne asigurari ca se va pune mult accent pe curatenie.


Adrian: Faptul ca iluminatul falezei era deficitar, ca securitatea nu e cea mai buna. Astea sunt lucruri care trebuie usor-usor reglate, pentru ca Vama s-a schimbat mult in bine in ultimii ani si e pacat sa nu existe progrese si din aceste puncte de vedere care, inca, fac multi oameni sa fie reticenti in a veni in Vama Veche.

 

Ce v-a placut cel mai mult in Vama Veche?
Adrian: Publicul nostru. Faptul ca am reusit sa adunam oamenii pe care ni-i doream.

George: Faptul ca vezi zambete pe fetele clientilor care iti trec pragul, chiar daca o fac pentru prima data. Satisfactia lor ca gasesc o cafea buna, ca pot bea un cocktail bun intr-un pahar de sticla si nu de plastic, ca asculta o muzica buna.

Silviu: De fapt asta cu muzica a juns o mare problema in ziua de azi. Este foarte trist ca, mai ales in Bucuresti, dar si in alte locuri, lumea din cluburi nu mai danseaza! Lumea sta la socializare si nu se mai bucura de muzica in adevaratul sens al cuvantului. Ei, si de asta am fost noi satisfacuti: pentru ca serile de la YUVA au fost, de fapt, petreceri in adevaratul sens al cuvantului! Lumea a dansat din tot sufletul, lumea s-a simtit bine. 

Cum a fost Revelionul?
Adrian: Foarte reusit. A fost primul nostru revelion organizat si asta a pornit de la ideea ca atat noi, cat si prieteni de-ai nostri, nu stiau unde sa faca revelionul. Am stat 15 minute pe ganduri, dupa ce am aflat pretul chiriei, si am zis ca, fie si daca nu facem un profit si iesim pe zero, merita sa facem evenimentul, sa nu ne pierdem publicul nostru din Vama, oamenii nostri, prietenii nostri.


George: Intamplarea e ca ne-a reusit, ca am multumit o foarte mare parte din oamenii de acolo, mai ales ca au fost si oameni care nu ne stiau din Vama Veche, dar pe care i-am convins ca meritam sa ne viziteze la vara.


Silviu: Eu recunosc ca am avut emotii mari. Dar dupa asa emotii mari si satisfactia a fost amplificata. Am avut si eu numerosi prieteni care au venit si le-a placut foarte mult, incat mi-au garantat ca la vara sunt la YUVA. 

 

Ce asteptari aveti de la vara asta?
Adrian: Noi am invatat foarte multe din experienta anului trecut si anul asta promitem sa pastram ce a fost bun si sa imbunatatim ce nu a fost in regula. 

Silviu: Va fi mult mai multa lume, asta e cert. Se anunta mult mai multa lume, iar noi ne dorim sa reusim sa ne pastram standardele de calitate fata de clienti, sa nu fim coplesiti. Si cu siguranta nu vom fi coplesiti. 

George: Prognoza meteo spune ca vara asta va fi foarte fierbinte si secetoasa, ceea ce ne confera principala conditie pentru a face totul sa fie de neuitat si vara asta la YUVA. Vremea ne ajuta, noi vom face tot posibilul sa fie o distractie pe cinste si in 2017 la YUVA! Si sa prindem cat mai multe rasarituri de soare impreuna!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now