Atentie sporita la drogurile recreationale!


Pentru ca 1 Mai e deja aproape, pentru ca distractia pe litoral va exploda in curand si pentru ca, pentru unii, distractie inseamna sa iei o "boaba" sau un "timbru", se impune sa luam atitudine pentru prevenirea extinderii acestui fenomen.

Intram deja in al doilea an de cand ne desfasuram activitatea in Vama Veche si, desi am auzit multe povesti ale tinerilor despre drogurile care se consuma in cluburi - care se pare ca nu sunt chiar povesti - nu am vazut niciodata vreo “tranzactie”. Dar poate suntem prea naivi sau modul nostru de a ne distra la Yuva este diferit.

Ce putem face, insa, este sa atragem atentia asupra consumului de droguri, devenit o realitate dura a zilelor noastre si sa incercam sa elaboram un "Top 5" al celor mai periculoase droguri care se vand ilegal in cluburile din intreaga lume.

GHB - "drogul violului" Acesta este un drog folosit pentru facilitarea violului. Ca si forma de prezentare, GHB este lichid, incolor, inodor. In cluburi apare si sub forma de pudra. O data consumat, GHB induce o stare de relaxare, o dorinta exagerata de socializare, fericire, senzualitate. Fiind un drog extrem de periculos, in combinatie cu alcoolul provoaca stari de ameteala, de greata, pierderea cunostintei si chiar moarte.

Rohypnol Inrudit cu Xanaxul sau Valiumul, Rohypnol este, de asemenea, folosit in facilitarea violului, din cauza faptului ca o data consumat, induce o stare de amnezie anterograda. Gasit sub forma de tablete sau injectabil, consumul acestui drog poate declansa probleme respiratorii grave si chiar moartea consumatorului.

Ketamina Inodora, incolora, Ketamina este un drog ce se prezinta fie in forma lichida, fie pudra. Este un anestezic disociativ, iar consumul lui distorsioneaza auzul si provoca o stare de instrainare la nivel senzorial de corp si de mediu. In plus, consumata in cantitati mari, ketamina poate provoca halucinatii, amnezie sau delir. Consumat pe termen lung, poate declansa probleme grave ale ficatului, disfunctii motorii si probleme respiratorii.

LSD LSD, L, Acid, Lucy sau Sidney, indiferent cum se numeste, provoaca adevarate dezastre asupra corpului tau. Reducerea apetitului, inclestarea dintilor, ameteala, amorteala, distorsionarea timpului sau chiar amnezie sunt numai o parte dintre nenorocirile pe care le provoaca consumul acestui drog.

Metamfetamina Meth sau Ice - acestea sunt alte 2 variante de nume. Consumul metamfetaminei duce la eliberarea treptata a dopaminei, serotonineisau a norepinefrinei. Ca si efect, s-a inregistrat instalarea starii de euforie sau efectuarea actiunilor repetitive, cum ar fi spalatul mainilor sau dezasamblarea unor obiecte. Probabil ca acestea sunt numai o parte dintre "otravurile" care-ti pot pune viata in pericol, insa Yuva Beach Bar se opune cu vehementa consumului de substante stupefiante si recomanda consumul de alcool cu moderatie!

Este important sa stii sa spui “NU” drogurilor de orice fel! Asta dovedeste ca ai o personalitate puternica!

Un ultim sfat: ai mare grija unde iti lasi paharul de bautura atunci cand esti in club!

In rest, liber la distractie pe plaja Yuva!

#yuva #bar

Featured Posts