YUVA team: Roxana


Nu gasesti usor o fata in spatele barului. Mai ales una care sa manance bartendingul "pe paine". Tocmai de aceea, cand am gasit-o pe Roxana, ne-am propus sa facem tot posibilul sa o pastram in echipa YUVA. Sa nu credeti insa ca e plina de calitati. Macar un defect are si il stim deja cu totii: nu sta la aproape nicio poza fara sa scoata limba la fotograf.

Ca sa lamurim lucrurile de la inceput, trebuie sa stiti ca Roxana nu a facut o facultate. Roxana a facut doua facultati. "Am facut Chimia, pentru ca mi-a placut mereu sa amestec substante. Si, nu de alta, dar e bine sa stii ce combini atat in eprubeta sau paharul Berzelius, cat si in paharele clientilor. Apoi am facut si Marketingul, ca nu strica", spune dezinvolt Roxana.

De cand esti bartender si de ce?

Lucrez in spatele barului de vreo 11 ani. De ce? Nu stiu nici eu (râde). Pentru ca mi-a placut. Si imi place.

Ai facut cursuri de profil?

Da. Nenumarate. Dar nu va asteptati sa va spun vreun nume pompos de curs sau... scoala de barmani. In meseria asta trebuie sa fii mereu la curent cu noutatile, cu tehnicile noi din mixologie, de asta, cand am avut timp, am participat la cursuri sau conferinte de profil in Bucuresti. Insa, trebuie sa recunosc, mare parte din meserie am invatat-o "furand"de la colegi mai experimentati si, apoi, muncind foarte mult.

Nu e bartendingul un job mai greu pentru o femeie decat pentru un barbat?

Nu e neaparat mai greu, dar experienta este diferita. Ca fata, ai alt comportament, alta... abordare. Multe persoane ar spune ca e dificil sa lucrezi numai cu barbati. Eu am crescut cu ei. Sunt ca fratele lor mai mic.

Care a fost cea mai mare provocare ca bartender?

Cred ca marea provocare pentru noi este sa multumesti pe toata lumea. Ca bartender, vrei sa vezi oamenii din fata ta simtindu-se bine.

Viata personala? E complicat sa ai o relatie in conditiile in care lipsesti multe nopti de acasa?

Nopti lipsite,weekenduri muncite... Dar imi fac timp si pentru viata personala.

Ti-a cerut vreodata, acasa, partenerul de viata sa-i prepari bautura?

Normal. Dar va asigur ca acele cocktailuri au fost... speciale (râde).

Ce pasiuni ai, in viata privata? Calatoriile, filmele... si eu ca tot omul.

Care e cel mai mare defect al tau? (In afara de faptul ca scoti limba in mai toate fotografiile)

Pff... Cred ca, pentru domeniul asta, sunt prea tipicara... Dar incerc sa ma stapanesc (râde).

Dar cea mai mare calitate?

Cred ca faptul ca sunt sociabila, ca reusesc sa ma imprietenesc repede cu lumea. Bine, mai sunt apropiati care imi spun si ca am un fund misto (râde).

Ce shot iti place cel mai mult si il recomanzi si clientilor tai la vara?

Sunt numeroase cocktailuri sau shot-uri care imi plac. Cred ca alegerea depinde si de starea in care te afli pe moment. Indraznesc sa recomand totusi, pentru la vara, Mind Eraser (vodka, Kahlua si apa tonica; cate o treime din fiecare).

Cum poti descrie prima vara la YUVA si ce asteptari ai de la sezonul care se apropie?

Pentru mine, termenul YUVA este echivalent cu notiunile de veselie si Oameni frumosi. Pe bune, ce poate fi mai misto?

Legat de vara care vine, chiar nu am asteptari. Asteptarile mari iti pot genera dezamagiri. Prefer invers: sa am putine asteptari, tocmai pentru ca sa am ulterior satisfactii. Ce va fi, va fi... Dar cu siguranta nu are cum sa fie rau! (râde)

#team #yuva #beach #bar #cocktail

Featured Posts