YUVA team: Sebastian


Daca ai fost vara trecuta la YUVA, nu ai cum sa nu-l stii pe Sebastian. Pentru ca e o "prezenta" in adevaratul sens al cuvantului: ochi albastri, barba impozanta, corpul plin de tatuaje. Insa, dincolo de toate astea, e un adevarat artizan al cocktailurilor.

Paharele pe care le primesti din mana lui sunt mereu pline de culoare, gust si... natura. Pentru ca se incapataneaza sa suprinda mereu; iar, ca si client(a), nu trebuie sa fii uimit daca gasesti chiar si o floare in paharul pe care il primesti de la el.

Povestea vietii lui e aproape la fel de... colorata precum cocktailurile pe care le prepara: a inceput trei facultati (Cibernetica, Jurnalism si Managementul Turismului), dar nu a terminat niciuna. "Mi-a placut prea mult la bar", ne zice, zambind.

Nu e de mirare ca scoala cu care se mandreste cel mai mult este European Bartending School - London. De altfel, in viata de bartender a lui Sebastian, Londra a reprezentat un punct de referinta.

De cand esti bartender si ce te-a determinat sa alegi drumul asta in viata? Sa fi trecut vreo 10 ani de cand am trecut de cealalta parte a barului, cum imi place mie sa zic. Am fost, ca orice tanar, furat de magia barului, insa nu m-am rezumat doar la a consuma ci am fost pustiul ala enervant care voia si el sa faca un shot. Pana cand am luat shakerul in serios si m-am angajat dupa bar. Asta se intampla undeva in Irlanda de Nord, intr-un bar numit Black Stone. Apoi m-am mutat in Londra, la Hog in the pound, Square Pig, Rotary Club Old Street ,moment in care am luat treaba si mai in serios si m-am inscris la scoala. Am absolvit European Bartending School, am invatat cu ce se "bea" meseria asta, iar ulterior am mers la fiecare seminar de care am auzit si pe care l-am considerat interesant si necesar. Nu te opresti din invatat, este o meserie ce se exploreaza pana te lasi de ea.

Cum ai ajuns de la Brasov la Cluj, apoi la Yuva si, apoi, cum de ai ales sa te muti in Bucuresti? Eu ma duc unde ma poarta drumul, am fost la Cluj pentru ca imi placea ce se nastea acolo in zona bartendingului, m-am dus la mare pentru ca aveam nevoie de soare, iar la Bucuresti am venit dupa o fata.

Ai tatuaje pe tot corpul? Cate sunt in total? Intentionezi sa iti mai faci si altele? E un singur tatuaj. Un tatuaj mereu neterminat.

Care e cel mai mare defect al tau? Dar cea mai mare calitate?

Nu am calitati extraordinare si, zic eu, nici defecte majore. Imi place sa imbunatatesc copilul din mine cu ce e frumos in lumea asta si incerc sa nu il afectez prea tare cu problemele adultului.

Cu ce poate impresiona mai mult un bartender: flair sau... fler? Nenumarate sunt caile! Dar asta tine de fiecare….

Care e cocktailul tau favorit? Tequila Sour

Ce bautura consuma cel mai mult romanii? Bere si vin.

Ce bautura e subestimata in Romania? Cocktail-urile in general, insa lucram la asta!

Cum poti descrie prima vara la YUVA? Flori fete si baieti! Cine a fost, stie!

Cu ce crezi ca se distinge YUVA de restul locurilor din Vama Veche? Este un loc de oameni mari si frumosi! Cred ca fiecare loc din Vama are publicul lui fidel. Exista baruri pentru rockeri, pentru tanarul val, pentru fitosi, iar la noi se pare ca s-au adunat oamenii aia mai seriosi, ce nu si-au pierdut libertatea de gandire. Sunt corporatisti ce isi doresc sa vada rasaritul nu doar la munca, ci si dupa o noapte de distractie, sunt oameni care, desi in viata de zi cu zi au proiecte de succes ce necesita timp si concentrare, isi gasesc refugiul si isi incarca bateriile in weekend cu noi la malul marii.

Ce cocktail recomanzi pentru vara lui 2017? In general bauturi "asortate" cu fructe de sezon. Dar discutam la bar si facem ceva bun! Nu trebuie sa uitam: #lifeistooshortforbaddrinks

Ne revedem pe 28 aprilie, la deschiderea sezonului? Ne vedem toata vara!

#yuva #team

Featured Posts